НАП вече е образувала проверка на имущественото състояние на кмета на Пазарджик Тодор Попов. Това обяви финансовият министър Владислав Горанов след редовно заседание на Министерски съвет.

Припомняме, че в редица медии се появиха снимки от къщата на Попов в село Паталеница, която е снабдена и с огромен двор, закрит басейн, изкуствена река и къща за гости. Според някои само оградата, която опасва имота, е на стойност 150 хиляди лева. Неотдавна пък пиарката на кмета - Татяна Стоянова, беше намерена разстреляна пред дома си. Една от версиите, която се коментираше, беше свързана именно с работата на Стоянова в общината, като впечатление направи и скъпото й жилище и автомобил, непосилни за заплатата й.

„В резултат на появилите се коментари за несъответствие между имущественото състояние на някои местни органи на изпълнителната власт, визирам тук проблема с кмета на Пазарджик, ако въобще има такъв проблем - НАП вече е образувала проверка на имущественото състояние на Попов и ще се установи по надлежна методика, през която са минавали много публични личности, дали има основание за упреците, които бяха отправени в ефира на една национална медия спрямо кмета на Пазарджик", оповести Горанов.

Той се обяви за нулева толерантност към опита да бъдат отклоняван или нарушаван държавния интерес чрез злоупотреби с публични средства, било то чрез отклоняване плащането на данъци или чрез неефективно разходване на целеви разходи.