Председателят на ПП МИР инж. Симеон Славчев е публикувал петиция на сайта на Белия дом във връзка със сделката между България и САЩ за закупуване на 8 изтребителя F-16.

В нея той се обръща с молба към президента на САЩ Доналд Тръмп да предложи и да внесе в Конгреса изменения в договора с България за продажбата на изтребителите.

Финансовите загадки около сделката с F-16

Финансовите загадки около сделката с F-16

Петър Илиев търси обяснение какво налага плащането на изтребителите да е накуп и предварително. И изводите му не са никакви приятни. А може би има детайли, които не знаем?

"Молбата си до Президента Тръмп мотивирам с факта, че Република България е най-бедната страна членка на Европейския съюз, като 19% от българските граждани живеят под прага на бедността", отбелязва Славчев, като допълва: "Българският народ се нуждае от високи заплати, пенсии, по-добро образование и здравеопазване, а не от изтребители."

АБВ не харесват F-16, защото е капризен изтребител

АБВ не харесват F-16, защото е капризен изтребител

Питат трябва ли да очакват нови финансови изненади

Петицията целяла чрез Конгреса на САЩ да бъдат внесени съществени изменения в условията на плащането, в повишаване качествените характеристики и понижаване единичната цена на предлаганите за закупуване от България с пари от бюджета на страната 8 самолета.

"Ако до 19 август успеем да съберем подкрепата и подписите на най-малко 100 000 българи, петицията ще бъде задължително разгледана. Така България ще получи възможността сделката за придобиване на самолетите да бъде с много по-благоприятни условия", заяви Славчев.

И БСП щели да купят F-16, убеден Каракачанов
Обновена

И БСП щели да купят F-16, убеден Каракачанов

124 депутати одобриха на първо четене покупката на осем изтребителя Ф-16