Националната стратегия за младежта влезе за първи път в дневния ред на Народното събрание за разглеждане и гласуване. на 27 януари 2023 г., съобщават от Националният младежки форум.

От организацията посочват, че този документ се оставя на изчакване вече трета година, в която политиката за младите е безпилотна, създава условия за злоупотреба с ресурсите, които би трябвало да се отделят за младежки дейности.

В петъчното заседание, проф. Д. Дашева от ПГ Български възход предложи Националната стратегия за младежта да бъде разгледана като т.2 от дневния ред, но това предложение бе отхвърлено. Стратегията за младежта бе оставена като последна точка. След разгорещени спорове по други теми, до разглеждане на стратегията така и не се стигна.

От Националният младежки форум подчертават, че Настоящата политическа несигурност в края на 48-мото Народно събрание и неговата неспособност да разгледа и гласува важен стратегически документ вече трета година, създава предпоставката страната да изгуби още ценно време. Според организацията времето което може да бъде използвано за създаване на възможности за пълноценно развитие и преодоляване на проблемите на 980 000 младежи в страната и заобикалящата ги среда

Национален младежки форум продължава да настояваме за незабавното разглеждане на Националната стратегия за младежта.

Младежки организации искат НС да гласува стратегия за младежта преди празниците

Младежки организации искат НС да гласува стратегия за младежта преди празниците

Проект за стратегията е входиран за трети път в НС