Темата за Северна Македония е тема, по която България води няколко войни и преживя национални катастрофи. Това заяви пред БНР социологът от "Галъп" и политически анализатор Първан Симеонов.

Според него най-малкото, което тази тема може да направи, е да свали едно правителство.

Първанов отбеляза, че тази тема е сваляла доста правителства назад във времето.

"Смятам, че правителството започва да намира ваксата. Ако правителството не настоява на темата с Македония, защото от страна на Северна Македония няма напредък и няма как да обясним на собствения си народ, че България трябва да направи компромис, било то и заради войната в Украйна, то може на прибежки макар, но да поостане на власт", коментира той.

Генчовска: Няма пожар в отношенията между България и РСМ

Генчовска: Няма пожар в отношенията между България и РСМ

Палежът на културния дом в Битоля е извършен преднамерено, по думите й

По думи на социолога въпросът с РСМ е шансът на това правителство да покаже характер. В противен случай българското общество щяло да преживее унижение и травма.

Първанов бе категоричен, че удължаването на времето на това правителство е в полза на ГЕРБ.

"Борисов просто е решил да напомни, че е опозиция, защото от известно време това спря да си личи. Той няма никакъв интерес да идва на власт в този момент, защото моментът е труден. Борисов ще изчака плодът сам да падне от дървото", подчерта социологът и допълни, че най-важният интерес на Борисов е да оправи отношенията си със западните партньори.

Екипът на Петков саботирал прогреса по македонския въпрос, оплака се Генчовска

Екипът на Петков саботирал прогреса по македонския въпрос, оплака се Генчовска

Хора до Петков водели паралелни разговори по македонския въпрос