Предизборната кампания беше една от най-скучните във формите на агитации и със скандално много нарушения. Това коментира в интервю за БТА председателят на СЕМ Георги Лозанов.

Според него партиите са осъзнали, че агитационните форми не могат да дадат никакъв резултат и затова престъпват закона с надеждата да направят впечатление. Платените форми са без реално въздействие, станали са по-досадни и от рекламите, коментира
Лозанов.

По думите му в неплатените форми този път е имало известно раздвижване. Имаше телевизии, които създадоха такива формати и там имаше разговор, в който се състоя основната битка в кампанията. Тази битка беше на малките партии срещу големите и
победиха малките
, смята експертът.

Припомняме, че работата на СЕМ и по-скоро сигналите, които Съветът подаде към ЦИК за нарушения на изборния закон, предизвикаха известна полемика и недоволство сред част от състезателите за народната любов на предсрочния вот.

Стигна се дори и до нахлуване и опит за окупация на ЦИК от страна на партията на Боян Расате "Български национален съюз - Нова демокрация", чийто предизборен клип беше спрян от излъчване заради кадър на дете, което държи националния флаг.

На свой ред хората на Расате повдигнаха въпроса за подобен кадър от предизборен клип на ДПС, на който се вижда лидерът на партията Лютви Местан с дете на предизборен митинг. И този клип беше спрян от излъчване от ЦИК.