Мирослав Найденов продължава да говори откровени неистини в желанието си да разсее и избегне отговорността за грубите нарушения при продажбата на земя и унищожаването на българското Черноморие, се казва в съобщение на партията на Меглена Кунева.

Г-н Найденов, за да не се налага да обвиняваме Вас и ведомството Ви в разпространяването лъжи, учтиво Ви молим да проверите имената на учредителите на "Движение България на гражданите", ако и занапред ще ги свързвате с един или друг казус. Ако го бяхте направили, нямаше да се налага да Ви призовем да се отречете от думите си, че адвокат Иван Тодоров е учредител на "Движение България на гражданите", какъвто той не е и никога не е бил, се казва в съобщението.

Припомняме, вчера Мирослав Найденов даде пресконференция на която обяви, че ще съди Сергей Станишев за клевета.

Коментирайки казуса, Мирослав Найденов съобщи, съдружник в дружеството на Моника Йосифова е и адвокат Иван Тодоров, който в момента е част от партията на Меглена Кунева.

От Движение България на гражданите посочват още, че моралът в политиката изискваше министърът на земеделието да се оттегли от поста до изясняване на случая с дюните край Несебър.
Още преди две седмици от партията са поискали прокуратурата и МВР да започнат разследване по т.нар. "Дюнигейт".