НДСВ до момента е събрало над 30 хил. подписа в подкрепа на предложените от нас 18 кандидати за евродепутати.

Това каза председателят на предизборния щаб на НДСВ за евродепутатските избори Николай Свинаров.

Той, заедно с Милен Велчев по обед посетиха пункта за събиране на подписи пред столичния храм „Св. Неделя".
Преди тях, пред НДК се подписа и другият член на политръководдството на жълтта партия Пламен Панайотов.

Припомняме, първите трима кандидати за евродепутати в жълтата листа са Биляна Раева, Аспарух Панов и Радостина Иванова.

Това е организационно мероприятие, което за нас е важно, коментира Николай Свинаров.

Събрали дме 15 000 подписа до момента, очаквам до края на дена да станат 20 000, уточни председателят на предизборния щаб на кандидатите за евродепутати на НДСВ.

Припомняме че изискване на ЦИК е партия, която издига даден кандидат да представи 15000 подписа в подкрепа на кандидата. За кандидати, издигнати от коалиция необходимият брой подписи е 20 000.

Свинаров уточни, че при него надеждата преминава все повече в увереност.
Трябва да намерим подхода да обясним на всички български граждани колко са важни тези избори, подчерта Свинаров.

Последно
До 18 ч. НДСВ събра 31 058 подписа в подкрепа на  регистрацията на партията за участие в изборите за български евродепутати. Най-много граждани са се подписали във Варна - 5260, следвани от София - 3777.
В Пловдив и областта са се подписали 2944 симпатизанти на НДСВ, а в Монтана - 2010.

Той допълни, че една висока избирателна активност ще бъде ценз за демократичност

И когато преди години твърдяхме, че присъединяването ни към Европейския съюз е наша стратегическа цел, то чрез упражняването си в правото на вот в подкрепа на кандидатите за евродепутати може да докажем това, уточни Свинаров

Убедеността ми е, че в кратки срокове българските граждани ще повярват, че сме членове на ЕС, защото преди много от тях не вярваха, че това ще се случи, а сега месеци наред продължават да не вярват, че това се е случило, уточни председателя на предизборния щаб на НДСВ. 

Той призова всички политици, общественици, представители на медиите да поработят по-сериозно върху тази гледна точка, което ще бъде в интерес на България.

Успех за нас в ЕП ще са всички народни представители, които допринасят реализирането на интересите на България, коментира от своя страна Милен Велчев.

Той уточни, че не може да се ангажира да каже колко депутати точно НДСВ ще успее да изпрати в ЕП, защото това зависи от вота на българските граждани на 20 май.

Милен Велчев подчерта, че активистите на НДСВ са достатъчно мотивирани - Вие виждате тук само една малка част от хората, които ще работят за нас през следващите два месеца, посочи още ексфинансовият министър.

Той уточни, че НДСВ е електорална партия и многократно е доказвала, че може да мотивира своите избиратели, да мобилизира политическия си ресурс.