НДСВ е готово да влезе не само в следващия парламент, а и в следващото правителство и смятам, че ще бъдем желан партньор във всякаква конфигурация.

Това заяви министърът на държавната администрация Николай Василев в Шумен, където участва в областно събрание на партията, цитиран от Би Ти Ви.

Засега се очертава НДСВ да се яви самостоятелно на изборите, но след това са възможни всякакви коалиции в зависимост от политическото представителство в следващото Народно събрание, каза Василев.

Министърът изрази увереност, че НДСВ ще влезе в следващия парламент независимо какво показват днес социологическите проучвания.

Нашата партия е доказала, че се мобилизира преди избори, освен това НДСВ вече има предизборен щаб, който работи успешно от два месеца и на изборите ще имаме добър резултат, заяви Николай Василев.

Според него влизането в следващия парламент не е достатъчна цел за една партия, която е била първа политическа сила. Трябва да се борим да бъдем сред водещите сили в страната, каза Николай Василев.

Попитан дали НДСВ не губи от оставането си в тройната коалиция, той заяви, че е по-важно как една партия присъства в коалиция, а не дали е в коалиция. Затова ние трябва да сме много по-активни и не трябва да играем ролята на трета цигулка в коалицията, каза Николай Василев.

Днес той присъства в Шумен на областно събрание на НДСВ за избор на делегати за предстоящия партиен конгрес, който ще се състои на 18 октомври в Габрово. На събранието бяха избрани 30 делегати, още толкова членове на НДСВ са поискали да бъдат гости на националния форум.