За левицата не трябва да има никакъв хазарт. Тази позиция изрази пред медиите червения депутат Румен Гечев по повод разглеждането на законопроектите за хазарта на Валери Симеонов и Даниела Дариткова. Бюджетната комисия предпочете да затвори вратите си за медиите.

Хазартът по принцип е свързан с проституция, наркотици, престъпления, изтъкна той, но отчете, че хазартът носи приходи в хазната. Затова за червения депутат трябва да се търси балансът между моралните ценности и приходи в бюджета. За червените трябва да има регулиране в сектора. Властта искала, по думите му, да се измъкне по терлици с новите промени.

Предложенията на ГЕРБ били абсурдни, по мнението му. Вносителите от ГЕРБ лъжат парламента, опитват се да излъжат бюджетната комисия, изтъкна Румен Гечев. В никоя членка на ЕС регулаторът на хазарта не е към правителството, както предлагат ГЕРБ. За него противоречи на здравия разум идеята премиерът да се занимава с Блек Джек, ротативки и казина.

Валери Симеонов разочарован от колегите си, но няма да се откаже

Валери Симеонов разочарован от колегите си, но няма да се откаже

И бюджетна комисия не подкрепи неговия проект за закон за хазарта

Левите са по-склонни да приемат идеите на Валери Симеонов, но ще гласуват въздържал се. Те очакват разчети. Не сме съвсем сигурни за крайния ефект, обясни червеният депутат.

Припомняме, че вчера спортната комисия също отхвърли законопроекта на Валери Симеонов и прие този, подготвен от ГЕРБ.