Лидерът на НФСБ Валери Симеонов е разочарован, че бюджетна комисия не подкрепи неговия проект за закон за хазарта.

Той посочи, че не налага мораториум на хазарта и въвежда разумен срок бизнесът да се пренастрои. Днешното решение на комисията не било нещо, с което да се гордее българският парламентаризъм. НФСБ ще продължи своята борба, отчете Симеонов. Той каза, ще партията му е последователна и упорита и знае, че нещата не винаги стават от първия път. Така беше и със закона за лотарията на Васил Божков, отчете лидерът на НФСБ.

Хазартната зависимост за него е като пандемията от коронавирус.

Припомняме, че вчера спортната комисия също отхвърли законопроекта на Валери Симеонов и прие този, подготвен от ГЕРБ.

Валери Симеонов: Борбата срещу наркотиците и хазарта е политически тежка

Валери Симеонов: Борбата срещу наркотиците и хазарта е политически тежка

Сега предстои да се ограничи броя на казината и игралните зали

Шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова обясни пред медиите, че е подкрепила закона на Валери Симеонов. Около 1000 са игралните зали у нас и, по думите й, зали имало в населени места, за които дори не знаем, че съществуват. Затова и герберката е изненадана как там се намират клиенти, които да издържат залите. ГЕРБ предлагат в списък да се включват хазартно зависимите и те да имат забрана да влизат в игрална зала.

Вписването обаче ще е доброволно. Това, според ГЕРБ, ще помогне на хазартно зависимите да се лекуват. Менда Стоянова не разбрала позицията на левите, които хем не искат да има хазарт, хем не дават подкрепа на законите.