На крак сериозни интервюта по етични теми не се дават. Така Меглена Кунева отговори на въпроса какво се случва с ДСБ и трябва ли ДСБ да излязат от властта по призива на ПГ на ГЕРБ.

Вицепремиерът и министър на образованието заяви, че това трябва да каже лидерът на ДСБ (Радан Кънев - б.р.). "Иначе и да си в опозиция, и да си в управление е крайно нелогична ситуация. Мисля, че тя затруднява всички", категорична бе лидерът на Движение "България на гражданите".

"Ако голямата част от членовете на ДСБ смятат, че трябва да бъдат в опозиция, както твърди г-н Кънев, нека да го направят. Ако една част от тях не са съгласни с това и подкрепят оставането на министър Москов във властта, нека и те да го кажат това. Важното е да се определят, защото няма такава форма на управление, в която хем да си в опозиция, хем да си в управление, хем да си на власт", обясни Кунева.

Тя очаквам от ДСБ да вземат решение, което ще облекчи и техните структури, а и ще направи РБ един нормален предвидим партньор. Меглена Кунева допълни, че Найден Зеленогорски представлява Реформаторския блок.