Слави Трифонов подаде сигнал за нарушения около референдума в Главната прокуратура. Цяла папка с документи връчи Трифонов на обвинител номер едно по време на срещата на шоумена и организатор на всенародното допитване с главния прокурор Сотир Цацаров продължи близо един час.

След като излезе шоуменът отново критикува поведението на политиците, които се правели, че това допитване до народа не съществувало.

ГЕРБ задвижва процедурата по референдума в парламента

ГЕРБ задвижва процедурата по референдума в парламента

Правната комисия да изготви в спешен порядък съответния доклад

Оказа се, че с господин главния прокурор сме на много близки позиции по отношение на това, което се случва в държавата и по отношение на референдума, коментира Трифонов.

Сред нарушенията, констатирани от доброволците на Трифонов е, че имало осигурени 350 000 плика по-малко, а реално за действителен глас на референдума се отчиташе бюлетина в плик. Капанът е заложен предварително, убеден е Слави Трифонов. Ефектът от капаните, заложени от политическата класа и ЦИК, бил, че референдумът няма задължителен ефект.

ЦИК изпрати референдума в парламента
Обновена

ЦИК изпрати референдума в парламента

Около 12 000 гласа не достигат, за да има задължителен характер

Той настоя политиците да приемат решението от допитването.

Като отвратително той определи решението на парламента при гледането на бюджета да се запази субсидията за партиите на 11 лева за действителен глас.

Суверенът ясно е казал - мажоритарна система в два тура, така шоуменът коментира политическите нагласи за смесена избирателна система. Хората, според него, разбрали какво е мажоритарна система в два тура и даде за пример избора на президент и кмет, който също се провежда в два тура при липса на категоричен победител.

Да не подценяваме българския суверен, настоя Слави Трифонов. Мажоритарната система била полезна за страната, по мнението му. Имало време до предсрочния вот да се мине към мажоритарна изборна система.

Политическите партии не са изпратени като в някакъв дворец, политическите партии не са богоизбрани, категоричен бе водещият. Този парламент трябвало да се съобрази с мнението на народа.

За ситуацията в страната той смята, че хаосът е в резултат на системата.

Трифонов отказа да коментира какъв ще бъде следващия му ход.