По линия на структурите на МО, информацията много ясно навеждаше, че още тази нощ ще има подобни удари. Това коментира министърът на отбраната Красимир Каракачанов в ефира на Нова телевизия.

САЩ, Франция и Великобритания удариха Сирия
Обновена

САЩ, Франция и Великобритания удариха Сирия

Заради химическата атака по-рано този месец

Относно мерките, които трябва да бъдат взети и опасността от нова бежанска вълна: "При една продължителна атака в Сирия, действително опасността от нелегална емиграция, не само към България, но и към Гърция и Турция е реална. Това както вече чухме, е еднократна акция, която самият министър на отбраната обяви, че е приключила. Към този момент не се очаква и няма прогнози за подобна вълна, не се налага специална степен на готовност, не е необходимо да се привежда друга степен на готовност, тъй като непосредствена заплаха за България не съществува "

Според военният министър умерената, премерената руска позиция показва, че е имала предварителна информираност между двете държави.

Той бе категоричен, че световните фактори да търсят комплексно решение, тъй като не може да се намери решение само на проблемите в Сирия, Либия или Иран.

Алекс Алексиев не очаква кризата в Сирия да бъде преодоляна

Алекс Алексиев не очаква кризата в Сирия да бъде преодоляна

Решено е, че ще има атака от САЩ, най-малко от Франция и Англия, смята анализаторът

Великите сили трябва да преглътнат своите лични амбиции в този регион. По думите му самият ЕС няма единна позиция. Участието на Франция - той мотивира с икономически интереси, докато Сирия

България трябва да има ясна позиция, че подобни проблеми не могат и няма да бъдат решени със силови средства, ако основните геополитически играчи в света не намерят общ език, защото вследствие на това противоречие, са конфликтите, които наблюдаваме през последните 12-13 години, заяви Каракачанов.