„Атака" ще гласува с отвращение и насила срещу правителството, защото този вот на недоверие към него е безсмислен - той е рекламен предизборен ход на няколко партии.

Това заяви лидерът на „Атака" Волен Сидеров от парламентарната трибуна и нарече вносителите и поддръжниците на вота подобие на опозиция.

Депутатите от "Атака" влязоха в пленарна зала само за изказването на лидера си и след това се изнесоха.
Утре те пак ще дойдат за самото гласуване на вота.

Не се правете на опозиция, не се правете на алтернатива. Вие не сте алтернатива", категоричен бе Сидеров.

Той насочи упреците си и към извънпарламентарната опозиция в лицето на ГЕРБ, изтъквайки факти за нередности, на които представителите на „Атака" са се натъкнали по селата.
Знаете ли, обърна се Сидеров към човека на ГЕРБ в парламента, Лъчезар Иванов, че вашите общинари в Троян искат да заграбят Беклемето - това и по турско робство не е правено.

За правителството Сидеров подчерта, че това е кабинет на далаверата, че такъв срив на доверието не е имало и че това е кабинет, който ще погребе България.

„Атака" ще гласува с отвращение и насила срещу правителството, каза Сидеров. 

Лидерът на „Атака" се противопостави на премиера, който дълго изтъкваше в словото си социалната отговорност на правителството.

Каква социална отговорност? Елате в селата", призова Сидеров и разказа, че хората там споделили с него, че теглят кредити за погребение, когато почине техен близък.

„Днешна България не са жълтите павета. Днес България тъне в мизерия, безнадеждност и страх от утрешния ден", посочи Сидеров и отново настоя парламентът да се саморазтури и да се пристъпи към избори, да се проведе операция „чисти ръце" или операция „хайка" - както я наричат от Аака - ,но истинска - която да обезглави октопода.

Днес се води борба за обезбългаряване и за това не се говори, посочи още Сидеров и нарече ДПС филиал на Анкара.

Лидерът на Атака силно се противопостави на подкрепата, която българските политици дават за членство на Турция в ЕС.
Ако това стане, с България е свършено, подчерта Сидеров. Той обвини ГЕРБ и лидера му Борисов, че си приличат по много неща с управляващите и едно от тях е подкрепата за Турция.

Не щем повече олигархична държава", заяви още Сидеров и упрекна в единомислие Тройната коалиция и ГЕРБ и по отношение на данъците.

Той посочи, че ГЕРБ и БСП могат утре спокойно да се обединят, да продължат тази олигархична политика. На България са нужни леви мерки, необходима е нова философия, категоричен е лидерът на „Атака".