Твърде рано е да се правят оценки за принадлежността на Радев, а високият процент на одобрение се дължи на това, че е нов президент. Това заяви пред БиТиВи бившият военен министър Николай Ненчев.

Той посочи, че посещението на Румен Радев в Брюксел ще запомни с искането на нашия президент санкциите към Русия да бъдат отменени. "Изглеждаше ми като посланик на Русия", коментира Николай Ненчев.

Той смята, че е много лош знак това, че вчера, когато са почитани жертвите на комунистическия режим нито Радев, нито някой друг от администрацията му се е появил.

Радев се обяви пред Столтенберг за избягване на конфронтацията с Русия

Радев се обяви пред Столтенберг за избягване на конфронтацията с Русия

Трябвало диалогът да се задълбочи

Николай Ненчев е на мнение, че политическата класа има вина за това, че не се говори за първите присъди на т.нар. Народен съд. По думите му това е национална черта. Той е категоричен, че ние не почитаме само и единствено тези жертви, а трябва да почетем историята и усилията им, защото са направили толкова много.

Николай Ненчев, който е председател на БЗНС, коментира и писмото си до Гроздан Караджов, Радан Кънев и Христо Иванов. Той обясни, че неслучайно е написал писмото вчера в деня в памет на жертвите на комунизма с надежда, че ще бъде разбрано. Ненчев се надява партиите в дясно да се вразумят и да се явят заедно на изборите. Той подчерта, че трябва да погледнат истината в очите и да видят, че страната ни е изправена пред тежък избор. По думите му за пореден път българската демократична кауза се обричала на провал.

Драги Радане, Гроздане и Христо, да бъдем заедно, написа Ненчев

Драги Радане, Гроздане и Христо, да бъдем заедно, написа Ненчев

Лидерът на БЗНС кани на среща разпокъсаното дясно

Николай Ненчев сподели, че се е чул по телефона с Гроздан Караджов и Христо Иванов, за да обсъдят писмото. Той се надява да се явят като единен блок. Ако това не стане, иска да разбере какви ги разделя.