Виновните за нередностите по обществените поръчки в отбраната ще понесат отговорност. Това се закани военният министър Николай Ненчев в кулоарите на народното събрание след парламентарния контрол.

Той не изключва и себе си в това число, ако се окаже, че по някакъв начин има вина към някоя поръчка. На въпроса на News.bg дали Венислав Цанов, който отговаря за обществените поръчки в МО ще понесе отговорност, военният министър поясни: „Г-н Цанов е отстранен за срока, в който съм помолил Сметната палата като държавна независима институция да извърши пълна проверка”. 

Той  очаква да види какви са констатациите за поръчките.  Засега нямало драстични нарушения, които да са установили Инспектората и вътрешния одит. Министърът се срещна с червените депутати, за да ги запознае със законите в сектора.

Отново Ненчев увери, че няма да се приземи българската авиация и припомни, че е в вход покупката на нов изтребител. След договора с Полша пък ще имаме 12 годни Ф 16. Ще охраняваме  въздушното си пространство сами, категоричен бе той.