Оградата с Турция ще бъде завършена в най-скоро време. Надявам да стане до края на годината. Това заяви пред Нова телевизия министърът на отбраната в оставка Николай Ненчев.

Той увери, че ще окаже съдействие на наследника си, за да го въведе в това, което е направено до момента. Николай Ненчев изрази надеждата си политиката на новия министър да не бъде много по-различна от тази, която той е следвал, тъй като положението не е за подценяване.

Ненчев сподели, че има известни страхове за границата, защото контролът там е необходим. Обстановката и обстоятелствата се променят непрекъснато, а във всеки един момент трябва да се реагира спрямо тях. Отговорността на Ненчев била да бъде на място с хората на границата много често и да се запознае с проблемите, които имат и да бъдат взети мерки.

Николай Ненчев е обезпокоен от това, че в Турция има 3 млн. бежанци, които вероятно ще предприемат конкретни действия. Страната ни прави опити да предотврати нахлуването на тези бежанци у нас

Военният министър в оставка подчерта, че нещата не са свързани само с присъствието на границата и обезпечаването на личния състав. Той изтъкна, че отношенията между съседите са много важен момент.

По думите на Николай Ненчев следващият министър и следващото правителство трябва да знаят, че е от голямо значение какви ще са отношенията на страната ни с Турция, Сърбия и Македония. Той подчерта, че има чудесно сътрудничество, което е от изключително значение.