Чиста лъжа е, че Националният дискусионен клуб на СДС е решил да подкрепи Бойко Борисов.", коментира пред news.bg един от основателите на клуба Иван Будимов, депутат от 36-ото е 37-ото Народно събрание.

Шестимата, които са подписали споразумение да подкрепят Бойко Борисов са малка част от клуба и не са упълномощени да говорят от негово име, информира секретарят на Националния дискусионен клуб Румен Урумов.

Той е категоричен, че клубът стои зад общия кандидат на СДС и ДСБ в София Мартин Заимов и само в случай че до втория тур достигнат Бриго Аспарухов и Бойко Борисов, може да се говори за подкрепа на сегашния столичен кмет.  

По-рано днес Григор Малев, Людмил Бешков, Стефан Стефанов, Иван Станчев, Васил Михайлов, Стоян Райчевски  обявиха, че дискусионният клуб подкрепя Борисов и не е съгласен с коалиционната политика на националното ръководство на сините.

На последното заседание на клуба, проведено на 4 септември,  шестимата поддръжници на Борисов са предложили той да бъде подкрепен, а на Мартин Заимов да бъде внушено да се оттегли, но идеята им е била отхвърлена.   

Припомняме, Григор Малев, Людмил Бешков и Стоян Райчевски бяха кандидати за НИС на СДС, но не бяха избрани.

„Получиха срамно ниски резултати е сега водят лични битки." - коментира Иван Будимов.  

Юридически дискусионният клуб не е част от СДС, информира главният секретар на сините Пламен Радонов.

„В клуба има хора, които са членове на СДС и такива, които не са членове. В случая става дума за лична инициатива на шестима души. Утре може да се съберат други шестима. Не мисля да коментирам лични инициативи, тъй като имаме много по-важни задачи за решаване." - коментира Радонов.