Над 2000 души се събраха пред Храм-паметника „Свети Александър Невски" за традиционния митинг на партия „Атака", който се провежда всяка година от 2006-а насам.

Атакистите развяха националния трибагреник и партийни знамена, издигнаха и табели с лика на своя лидер. Митингуващите мощно скандираха: „Да си върнем България", „Волен" и „Атака".

Участниците пристигнаха в столицата с близо 50 автобуса от цялата страна, по-късно от пресцентъра на партията обаче информираха, че на митинга са присъствали 10 000 души, а симпатизанти от цялата страна са пристигнали със 120 автобуса.

В изказването си пред тях лидерът Волен Сидеров заяви, че България трябва да се управлява от националисти и патриоти.

В началото на словото си той успя да „уреди" с бурни освирквания президента Георги Първанов, след като припомни вчерашните му опити за преместване на сцената, издигната за митинга.

Сидеров нарече Първанов „националният предател Гоце", а служителите от НСО - „гавази" и допълни: „Някакви ченгенца, комунисти на топли паразитни служби се опитаха да преместят сцената."

По думите на националиста Първанов е главнокомандващ на българската армия, но тя е била унищожена под „благия му поглед."

„Този, на когото му остават месеци на Дондуков, ще чува виковете „атака", заяви Сидеров, а след него атакистите започнаха да скандират името на партията.

Той изтъкна, че „Атака" е единствена и уникална, тъй като се крепи на основите на патриотизма и национализма и допълни, че той и съмишлениците му не разчитат на политическа мода, внесена отвън.

Според изчисленията му пред храм-паметника има 10 хиляди души - 10 хиляди атакисти, които се равняват на 1 милион неатакисти. По думите му, когато партията му даде политическата си подкрепа за някого, той става силен, а когато застане срещу него - пада.

Сидеров изтъкна, че неговата партия е спасила България от управлението на тройната коалиция и мандата на ДПС и дебело подчерта, че битката за България не е приключила и ще продължи, докато на власт не дойдат националисти.

Той призова всеки един от привържениците на партията всеки ден да си повтаря: „Аз съм атакист! Атака е бойна единица!"

Ние не сме НДСВ, РЗС, ДПС, ДСБ и ТКЗС, уточни пред симпатизантите на партията Сидеров.