Проблем в работата на Министерски съвет няма, проблемът е в Народното събрание. Това стана ясно от коментара на министър-председателя Николай Денков след трусовете в мнозинството и поредното напрежение между ГЕРБ/СДС и ПП/ДБ, които излъчиха правителството.

В Министерски съвет се работило в дух на конструктивизъм. Обсъждаме спокойно, с аргументи, изтъкна Денков. Премиерът ще се включи в евентуални разговори с ГЕРБ за законодателната програма. Той очаква да се изработи механизъм за реализация на законодателната програма и механизъм за координация с МС. И при подбора на министри и заместник-министри се е преговаряло на най-високо ниво с ГЕРБ, по думите на Денков.

Твърденията, че само ПП/ДБ вземат решенията не са верни, категоричен бе премиерът. Първите в Народното събрание преувеличавали, че нямат заместник-министри в кабинета.

Борисов сложи кръст на кабинета "Денков-Габриел": Смятате ли, че ще има ротация?

Борисов сложи кръст на кабинета "Денков-Габриел": Смятате ли, че ще има ротация?

В поведението на ПП/ДБ той вижда само желание за "служебна победа" на местните избори

Но срещи между двете партии имало. Явно напрежението било заради назначенията, според премиера, който отново изтъкна, че диалог в Министерски съвет имат.

Сега ще се обсъди дали ще има коалиционен документ между ГЕРБ и ПП/ДБ.

Денков отново каза, че ако процесът на управление не върви, ще си подаде оставката. Остава обаче оптимист, че двете партии ще намерят механизъм работата да върви. Очевидно трябва да се направят още компромиси и от двете страни, подчерта Николай Денков.

Премиерът Денков откри конференцията на Съвета за икономически анализи в СУ. Той предупреди, че днешният свят се променя с все по-бързи темпове и предупреди за социален взрив. Ако не бъде управляван, този взрив може да доведе до загуба на контрол на обществените процеси, изтъкна той. Затова и управляващите трябвало да стъпят на знанията.

7 условия на ПП/ДБ към ГЕРБ, за да не съборят правителството

7 условия на ПП/ДБ към ГЕРБ, за да не съборят правителството

Настояват да се подпише документ от страна на лидерите на партиите от двете коалиции

От коментарите му пред медиите стана ясно още, че няма желаещи българи да бъдат евакуирани от Москва.

Премиерът заяви още веднъж, че няма и да пращаме военни в Украйна, нито наши медици. Ще обучаваме украински лекари.