"Аз ще си подам оставката на 6 март, за да изпълня ангажимента си, поет през юни месец миналата година - когато бе съставено ротационното правителство Денков/Габриел, но кога ще бъде избрано новото правителство - зависи от Народното събрание. Това заяви премиерът акад. Николай Денков на брифинг в Партийния дом.

Той обясни, че докато няма следващо решение на парламента, правителството ще работи. Ако бъде приета оставката ми, тогава кабинетът ще продължава да работи като правителство в оставка до избирането на ново такова.

Трябва да разочаровам малко народните представители от "Възраждане" и "Има такъв народ" - ще се виждаме още, уточни премиерът.

Той обясни, че и ПП-ДБ, и ГЕРБ-СДС са предоставили документи и трябва да се влезе в процес на преговори. Това ще отнеме повече от два дни, за да може преговорни екипи да прецизират текстовете и за да може да се изгладят несъгласията. Тогава ще се види какъв ще е крайният резултат, трябва да се премине процесът по преговорите, имайте малко търпение, призова Денков.

Николай Денков намекна: Ротация ще има

Николай Денков намекна: Ротация ще има

Вече е готов с оценката на министрите

Вярно е, че още преди месец е готов с оценката за работата на министрите, но все още не е осъществена среща с Мария Габриел, за да се обсъди работата на министрите. Денков също така не каза кои министри трябва да бъдат сменени.

"Разбирам я (Мария Габриел - б.р.) На нея й трябва време да влезе в дълбочина, да проведе разговори с всеки един министър и да може да си състави мнение дали ще може да работи с този човек и след ротацията. Аз нямах този лукс", напомни Денков.

Той иначе увери, че няма нищо драматично преди ротацията, има добър диалог с Мария Габриел и тя трябва да се чувства уверена за решенията, които ще взима.

Според него лепенето на етикети може да помага в политически спорове, но не води до устойчиви резултати.

Хората очакват промяна в работата на правосъдната система, посочи Денков.

Николай Денков не е участвал в обсъждането за отстраняване на временния изпълняващ директор на КЗК и неговата смяна.

КЗК: Ивайло Мирчев не може да дава оценка на регулаторите

КЗК: Ивайло Мирчев не може да дава оценка на регулаторите

Прекалено кратък институционален опит имал