Председателят на БСП Корнелия Нинова обяви, че никой не е виждал договора за добросъседство между България и Македония, който се очаква да бъде подписан на 2 август.

ГЕРБ отговориха на Нинова за договора с Македония

ГЕРБ отговориха на Нинова за договора с Македония

Оборват твърдението ѝ, че не можела да се запознае с клаузите му

"Подкрепяме усилията за подписване на този договор. Имам един въпрос, който задавахме и в парламентарния контрол - някой виждал ли го е този договор? Никой не го е виждал. Изведнъж стана такава суматоха и дандания за този договор, а никой не го е виждал. На какви езици е написан? Какво пише вътре? Дайте да го прочетем този договор, г-н Борисов", настоя червеният лидер.

И допълни, че според нея този договор "би дал друг тон на Балканите".

Борисов вижда български интерес от членството на Македония в НАТО

Борисов вижда български интерес от членството на Македония в НАТО

Предстоящият договор за добросъседство е много важен според Борисов

По думите на Нинова, БСП имали дългосрочна визия за Бузлуджа.

"Първата стъпка е да спрем да се руши, там е страшна разруха. Има идея това да стане Национален музей за история на България, не само на БСП", обясни Нинова пред Дарик радио.

По повод предстоящото българско председателство на Европейския съюз Корнелия Нинова изрази мнение, че "не може председателството да са едни кражби на едни плочки в НДК".

Борисов припомни на Нинова, че договорът за Македония е обсъждан в НС

Борисов припомни на Нинова, че договорът за Македония е обсъждан в НС

Борисов отговори на писмото на лидера на БСП

"Какво бихме направили ние? Отдавна щяхме да внесем в парламента приоритети за председателство. Политики. Какво ще искаме. Има много неща, които липсват", критикува тя.  

Нинова коментира и последните събития в Асеновград, където деветима роми бяха задържани заради побой над млади гребци и техните родители.

"Да спре да се краде от парите за интеграция на ромите. В тази работа се наляха много пари в годините на прехода. Резултат никакъв. Нито повишаване на нивото на образованост, нито заетост и работа. Г-н Борисов е прав за образованието. Непременно нещата трябва да тръгнат от образованието. Тези хора докато не се образоват - нито ще имат работа, нито ще се интегрират", коментира лидерът на БСП.