2021 беше година на мъчителната раздяла с управлението на ГЕРБ. Тази позиция изрази лидерът на БСП Корнелия Нинова в речта си пред делегатите на 50-ия Конгрес на БСП. Социалистката очерта и политическата криза от миналата година и пандемията.

Тя е притеснена от ниската избирателна активност на последните избори. Този спад не може да бъде обяснен само с демографската криза, смята червеният водач.

Нинова отчете ниското доверие на хората в политиката и в институциите у нас. На нас ни отива да върнем политиката на полето на идеите, изтъкна Нинова.

Бюджетът за 2022, по думите й, е най-социалния за последните години. Каквото и да правим, народ ако няма смисъл, подчерта тя и предупреди, че приоритет трябва да е демографската криза. БСП е отстъпва от позицията, че няма трети пол. БСП има нужда от промяна, подчерта още Корнелия Нинова. Тя се обяви за нов морален облик на партията. Бъдете здрави и на работа, пожела лидерът на социалистите на делегатите на Конгреса.

Зарков готов за другарска битка за БСП
Обновена

Зарков готов за другарска битка за БСП

Декларацията да няма пряк избор за лидер на левицата не била добър знак

Вицепремиерът смята, че машинното гласуване намалило избирателната активност. Тя припомни, че партията е подкрепила машинния вот, но по думите й, дошло е време БСП да преосмисли тази си позиция и да настоява за смесено гласуване.

Пандемията също оказала влияние върху изборните резултати. Изтощихме се от вътрешни борби, заяви лидерът на червените.

Обидени социалисти не участвали в кампанията, а други откровено работели срещу партията.

Смесиха се политически и икономически интереси, категорична бе Корнелия Нинова. Загубеният вот на БСП основно е във възрастовата група 60-70 години, според отчета й.

Кутев: Правителството е заложник на съдебната реформа и няма време

Кутев: Правителството е заложник на съдебната реформа и няма време

Не може да разбере голяма част от поведението на Корнелия Нинова

Тя припомни, че столетницата е дала старт на кариерата на Румен Радев и лично Нинова бранила номинацията му, когато социалистите не го подкрепяли. Ние сме последователна партия, не сме кръжок по интереси, отчете лидерът на БСП.

Тя се обяви за нова програма на партията, по която вече е започнала подготовка. Лидерът иска организационно укрепване, тъй като по места се отчитат проблеми. Имаме нужда от нов подход към местната власт, каза още лидерът на БСП.

Докато има БСП, ще има вестник "Дума", докато има вестник "Дума", ще има БСП, с тези думи тя отбеляза темата за освободените от вестника журналисти.

Скандалът около това тя определи като измислен и фалшив. Корнелия Нинова потвърди оставката си пред Конгреса. Не отменяйте прекия избор, настоя тя.

Станахме желан партньор за промяна, коментира още председателят на червената партия. Не сме се договаряли със статуквото, ние избрахме промяна за България и промяната избра нас, обяви Корнелия Нинова.