Ако правителството не извърши съдебните реформи и смяна на главния прокурор, то главният прокурор ще смени правителството. Това заяви бившият говорител на служебния кабинет и член БСП Антон Кутев в студиото на БТВ. Според него за месец и половина, откакто редовното правителство е стъпило в длъжност, все още реформите липсват. А правителството няма време - ако не покаже бързи резултати и то в сферата на съдебната реформа, облаците ще се сгъстят. "Нямат време, правителството е заложник на съдебната реформа."

И Надежда Йорданова подговя иск за освобождаване на Гешев

И Надежда Йорданова подговя иск за освобождаване на Гешев

За освобождаване на главния прокурор не се изисква нарушенията да бъдат престъпления

До 2-3 месеца правителството може и да го няма, ако не извърши заложените от него реформи, защото ще се вдигнат протестите и ще го свалят. Няма кой вече да чака 2-3 мандата, за да се изпълнят целите, няма такова нещо, посочи Антон Кутев. Това, по думите му, се определя от самото време, в което живее политиката вече - време на кратки мандати и на тежки коалиции.

Антон Кутев коментира и днешния Конгрес на БСП и подадената оставка на Корнелия Нинова. Кутев не разбира действително много от действията на лидера Корнелия Нинова - това повтори той два пъти.

Оставката на Нинова е една голяма лъжа

Оставката на Нинова е една голяма лъжа

Предстои конгрес на БСП, но дали ще се състои и какво ще стане? А и какво става

"Аз не мога да разбера голяма част от поведението на лидера Корнелия Нинова. Защо държиш при такъв рязък спад на гласовете да продължиш да настояваш да управляваш. Нормална демократична процедура да си подадеш оставката, няма лошо да останеш депутат, никой няма да те изхвърли от политиката... Не разбирам и постоянните атаки към Румен Радев и служебното правителство... Корнелия Нинова работи изключително много за себе си, но действително не разбирам много от нейните действия."

Нинова изповядва сталинистки модел на управление и не осъзнава кога трябва да се оттегли, посочи Антон Кутев. Той е категоричен, че това ръководство води социалистическата пратия към смърт, но е притеснен, тъй като тази битка не е просто вътрешнопартийна, а е битка за лявото политическо представителство.

Корнелия Нинова попаднала в капан, от който трудно се вижда изход

Корнелия Нинова попаднала в капан, от който трудно се вижда изход

Засега единствен кандидат за позицията, официално обявил се, е Крум Зарков