Предстоят разговори на БСП с "Възраждане" с цел вотът на недоверие срещу правителството заради сектор "Отбрана и сигурност" да бъде сега, а не след изборите. Това обяви в Сливен лидерът на БСП Корнелия Нинова, цитирана от БНР. Тя се надява срещне разбиране и вотът да се осъществи.

По думите на Нинова "Има такъв народ" и "Възраждане" са направили своите предложения и мотиви за искания вот на недоверие и са събрани необходимите подписи, но остава открит въпросът мнението на "Възраждане".

Тя коментира също, че заради военните действия в Израел средата за сигурност е много усложнена. Опозиционният лидер отново разкритикува реакцията на правителството в тази връзка и го определи като неадекватно. "Самото изказване на г-н Тагарев, че с 50 души на границата ще спре гигантската вълна на границата, която се очаква, е несериозно", изтъкна тя.

Йотова: Вотът на недоверие не е загуба на време
Обновена

Йотова: Вотът на недоверие не е загуба на време

Тя смята, че България ще се справи с евентуална мигрантска вълна заради войната в Близкия изток

Корнелия Нинова каза още, че има и други аргументи за вот на недоверие на тема отбрана и сигурност и смята, че скоро той ще бъде внесен. "Аз се надявам да е преди изборите. Въпросът е дали "Възраждане" ще кажат окончателно - да", обясни тя.

Лидерът на БСП заяви още, че не е редно дефицитът в бюджета да бъде попълван със заеми, а с повишена данъчна събираемост и борба с контрабандата. За Нинова позицията по темата на ГЕРБ и лидера на партията Бойко Борисов е учудваща.

"Този заем е гласуван от ГЕРБ - 63-ма души са гласували. Ако бяха гласували против , той нямаше да е факт. И да се правят тези дни, че сега разбират, и че Асен Василев си го измислил от някъде", посочи тя и допълни, че финансовият министър просто изпълнява решението на парламента, гласувано от мнозинството на ГЕРБ, ДПС и ПП/ДБ.

Бойко Борисов уверен в огромната подкрепа за кабинета след отхвърления вот на недоверие

Бойко Борисов уверен в огромната подкрепа за кабинета след отхвърления вот на недоверие

"И друг вот да има, ще има същата съдба"