Изходът за България, за да бъде по-сигурно бъдещето ни, е оставка на кабинета и предсрочни избори. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на връх Бузлуджа пред журналисти.

Управляващото мнозинство не е хомогенно, постоянно има проблеми между патриоти и ГЕРБ, което също създава несигурност и нестабилност в държавата. Този парламент е изчерпан, това правителство е делегитимирано, каза Нинова.

Този парламент е изчерпан. Приемат се лобистки закони, приемат се поправки в законите, което създава несигурност и на икономиката, и на социалния живот. Няма чуваемост за алтернативни предложения, за предложения на опозицията.

Пред своите последователи лидерът на опозицията каза, че са тук (на Бузлуджа), за да отдадат почит на предците си, на основателя Димитър Благоев, пред първооснователите си.

Но тук сме и заради каузата - каузата за справедливост, мир, солидарност и равенство все още не е постигната. И днес няма справедливост, много хора живеят на прага на бедността. Деца нямат достъп до образование, хора нямат достъп до здравеопазване. Това е нашето задължение - да продължаваме честно, почтено към хората да се борим за тази кауза, обясни Нинова.