Утре свиквам националния съвет и ще поставя оставката на г-н Георги Гергов. Аз му поисках оставка, но той отказа, затова ще я поискам от националния съвет. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в студиото на "Панорама".

Тя също така заяви, че се изправя срещу вътрешна опозиция в партията, но е убедена, че ще устои.

В противен случай обеща Нинова.

 

Натискът е заради борбата срещу монопола на "Булгаргаз", убеден е Сашо Дончев

Натискът е заради борбата срещу монопола на "Булгаргаз", убеден е Сашо Дончев

Така обясни скандала с главния прокурор Цацаров

През седмицата се разрази скандал по темата, след като бизнесменът Сашо Дончев заяви, че Гергов е посредничил за среща между него и главния прокурор Сотир Цацаров.

20% от парите, които се дават от обществени поръчки отиват в сивия сектор, по отчет на официални институции се губят 1 млрд. лева при добив на природни ресурси или концесии, това е образът на паралелната държава. Не знам за хора от БСП, замесени в порочните практики, призна тя.

Нинова попита и кой ще носи политическата отговорност за това, че 6 месеца се е мълчало по темата със заразената с уран питейна вода. Тя поздрави президента Радев, че е сравнил случилото се със затъмнението около ядрената катастрофа в Чернобил.

Радев видя в Хасково повторение на синдрома „Чернобил”
Обновена

Радев видя в Хасково повторение на синдрома „Чернобил”

Недопустимо е да се укрива информация, според държавния глава

Тя попита Цветан Цветанов защо през октомври 2016 г. министрите в кабинета Борисов 2 - Лиляна Павлова, Ивелина Василева, Петър Москов, по думите й, са мълчали.