Борисов е притеснен, защото беше разкрит тайният смисъл на разговорите за мигрантите. Това коментира председателят на БСП Корнелия Нинова пред БиТиВи.

Тя обясни, че от Франция дойде новината, че по време на срещата на върха в София, са се водили разговори за подписване на двустранни споразумения, например между Германия и България, Германия и Гърция, за да се върнат тук мигрантите, които са минали за първи път през страната ни.

Макрон иска финансови санкции за страните от ЕС, които не приемат мигранти

Макрон иска финансови санкции за страните от ЕС, които не приемат мигранти

Тези страни били "егоисти"

Нинова каза, че ще повярва на Борисов, че мисли за интересите на държавата, ако се върне от срещата в Брюксел и отмени тази част от стратегията за мигрантите на Министерския съвет, в която се казва, че страната ни гледа на тях като работна сила, която ще оправи икономиката и ще реши демографската криза.

"Кой мозък в Европа измисли, че ще решим демографския проблем, като внесем мигранти от арабски държави? Да отмени и изречението, което казва, че ще осигурим на мигрантите социални осигуровки, здравни осигуровки, жилища. Първо да ги осигури на българите", подчерта тя.

Орбан подкрепя позицията на Борисов за мигрантите в ЕС

Орбан подкрепя позицията на Борисов за мигрантите в ЕС

Унгарският премиер ще запознае лидерите на страните от Вишеградската четворка

Нинова каза също, че досега Борисов безрезервно е слушал Меркел и получавал потупване по рамото.

"Сега ли се сети, че има проблем. Звъни на Орбан в опит да вземе завоя, но този завой е много остър и може колата да излети от пътя. Когато през 2016 г. прочетох от трибуната на парламента тайното постановление 208 на правителството му за заселване на мигранти в България, всички ни се нахвърлиха какви сме антиевропейци. Тогава ние не се поколебахме да влезем в спор и с нашето политическо семейство ПЕС. Същото направихме и с Истанбулската конвенция. Докато ГЕРБ слушаха и изпълняваха чужди решения, ние се изправихме и срещу опоненти и срещу наши, за да защитим България", подчерта тя.

Борисов не дава трасе за връщане на мигранти у нас

Борисов не дава трасе за връщане на мигранти у нас

За това ще настоява пред Съвета по миграция на ЕС