Премиерът изглежда много нервен и обречен за София. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг по повод думите на Бойко Борисов от тази сутрин.

По-спокойно, съветва го соцлидерът. Премиерът доста тича пред вятъра, убедена е тя. 

ГЕРБ и СДС заедно и на местните избори

ГЕРБ и СДС заедно и на местните избори

Според Борисов изборите в София ще бъдат подли

Нинова припомня на премиера, че упреците към левицата за предишни избори не са му свършили работа. Червените още не са издигнали кандидатурата си за столицата.

Червените ще сменят модела на управление на София "ремонт на ремонта". Левите искат чист въздух в столицата, както и места в яслите и детските градини в София.

По-спокойно с упреците, кампанията още не е започнала, гледайте си вашите дела, отново призова Нинова. Тя настоява за една спокойна кампания на местния вот.

Червеният лидер коментира препоръките на премиера към партията, заявявайки, че червените не слушат неговите съвети. Нинова иска пробив в София, обединявайки около един кандидат граждани. Кандидатът на БСП на червените щял да бъде утвърден на градската конференция на 14 септември.

"Ще имаме и пленум на 3-ти септември, на който трябва Националният съвет да одобри първите около стотина кандидати, издигнати от общинските ни структури.", допълни Нинова.

Нинова коментира и ситуацията с мръсния въздух в страната и липсата на места в детските ясли и градини в столицата. "Мислим, че е много необходимо да се промени и специалният доклад на Европейската сметна палата, която казва, че България е с най-мръсния въздух в Европа, и за 9 години в София не е направено почти нищо, за да се намали запрашаването. Има и много голяма нужда и от промяна в това родителите да не стоят денонощно на опашки, за да си записват децата в детските градини и яслите в София.".