Лидерът на БСП настоява за въвеждане на минимална европейска заплата и пенсии. Това съобщиха от Пресцентъра на партията.

По думите ѝ заедно с председатели на партии от Вишеградската четворка са подписали общ документ, в който се казва, че трябва да въведем европейска минимална заплата и европейска минимална пенсия.

"Ние се съгласихме за създаването на Европейски Кодекс на труда, колкото се може по-бързо, като същевременно подкрепяме и установяването на Европейска Агенция по труда", изтъкна Нинова.

Нинова обвини управляващите в раздаване на националното богатство като за последно

Нинова обвини управляващите в раздаване на националното богатство като за последно

Иска забрана за концесиониране на летища, плажове и важна инфраструктура

Лидерът на левицата припомни, че президентът Макрон е обявил инициатива за минимална европейска заплата. Тя коментира, че разликата в стандарта на българските работещи и пенсионери, в сравнение с тези в други европейски държави, е огромна.

Нинова е категорична, че въвеждането на минимална европейска заплата и пенсия е реална стъпка към сближаване. "Това е истинският разговор за бъдещето на европейските граждани в обединена Европа", смята соцлидерът.

Тя подчерта, че всички са се съсредоточили в битки за място в листите, но никой не говори за българските интереси в Европа.

Според нея това трябва да се промени в модела на политика в България.