"Управляващите раздават националното богатство като за последно. За пореден път управляващите промениха закона, за да облекчат даването на Летище "София" на концесия", коментира Корнелия Нинова пред БСТВ.

Има стратегически обекти от националната сигурност, които трябва да останат държавна собственост, а Летище "София" е такъв обект, добави тя.

"Внесохме закон, с който да бъде забранено концесионирането на летища, плажове, важна инфраструктура. Беше отхвърлен от управляващото мнозинство. Не само това, но сега променят закона, за да дадат по-лесно летището", допълни соцлидерът.

Удължават до 3-и април срока за концесията на летище "София"

Удължават до 3-и април срока за концесията на летище "София"

Крайният срок за подаване на оферти беше 5 февруари

Нинова обясни, че има три въпроса към новата тройна коалиция ГЕРБ, ДПС, ОП. "Към ДПС - ако опрощаване задълженията на мюфтийството е въпрос на национална сигурност, най-голямото летище на България не е ли въпрос на национална сигурност? Към ГЕРБ - вярна ли е информацията, че зад един от концесионерите стои турска фирма? И това ли е част от сделка? Към ОП - къде сте? Защо мълчите? Властта ли ви е по-сладка или националният интерес?"

"Преди време заявих: ако народът ни даде доверие да управляваме, ще отменим концесията. Потвърждавам го отново", коментира Корнелия Нинова.

ДПС към Нинова: Преиграхте!

ДПС към Нинова: Преиграхте!

Не трябва да си играем на политика за сметка на националната сигурност, отсече Цонев