Сегашното състояние на здравеопазване е катастрофално и не може да продължава така. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след разговорите с пациентски организации, лекари, общински болници за Визия за България в сектор Здравеопазване.

Със здравето не трябва да се прави търговия, категорична е Нинова.

БСП отлага със седмица внасянето на вота на недоверие

БСП отлага със седмица внасянето на вота на недоверие

Започват извънпарламентарни консултации

Припомняме, от БСП внасят трети вот на недоверие към кабинета "Борисов-3". Темата е здравеопазване.

Предлаганият от ГЕРБ модел не е реформа, а промяна на финансирането, който ще затрудни най-бедните. Лекарите са поставили въпроса за кадрите в медицината.

Левицата предлага държавна стипендия, след което завършилите медици да са длъжни пет години да работят у нас. Медиците подкрепят столетницата за намаляване на ДДС за лекарствата, както и окрупняване на поръчката за доставка на медикаменти, стана ясно от думите на соцлидера.

Здравеопазването не може да продължава в този вид, отсече Нинова. Предложенията на ГЕРБ не решавали проблемите в сектора. Лекарите са категорични, че с палеативни мерки няма да решат проблемите в здравеопазването.

Здравният модел на Ананиев е нелеп, отсече Семерджиев

Здравният модел на Ананиев е нелеп, отсече Семерджиев

Действащият здравноосигурителен модел е съсипан до неузнаваемост през годините

Те искат здравеопазването да се обърне към пациентите. Иначе червените внасят вота на недоверие за здравеопазването в понеделник следобед. Търсим подкрепата на гилдиите, на обществото, изтъкна Корнелия Нинова. След като внесат вота червените ще коментират мотивите и вътре в парламента.