БСП с усещане, че противоречията между майките на деца с увреждания и властта се задълбочават. Нашето усещане е, че се тупа топката, заяви на брифинг лидерът на левицата Корнелия Нинова.
Тя е притеснена, че в срещите не участва финансовият министър Владислав Горанов, тъй като имало опасност накрая той да каже просто, че пари няма.

Бисер Петков с ангажимент за проектозакона за личната помощ

Бисер Петков с ангажимент за проектозакона за личната помощ

Оставката му е при премиера, поне не могат да му я искат, коментира той

Нинова иска законът за личната помощ да стане факт до края на сесията на Народното събрание. Затова тя ще внесе предложение депутатите да не излизат в лятна ваканция.
Не можело депутатите да лежат по плажовете, а майките по палатките на протест. Не е морално и не е човешко, каза соцлидерът.

Червените имали редица идеи как да се решат проблемите на майките с увреждания, но не се приемали от мнозинството. Правителството трябва много бързо да си свърши работата, настояват левите.

Закон за хората с увреждания или Закон за уврежданията не е схоластичен спор

Закон за хората с увреждания или Закон за уврежданията не е схоластичен спор

Настоя Капка Панайотова от Център за независим живот

Пари за мерките щели да се намерят, като Бойко Борисов спре кражбите - "Ако смеете, господин Борисов", обърна се тя задочно към министър-председателя.
По думите на Нинова трябва да се премахнат фирмите посредници в социалната сфера.

Утре левицата внася мотивите за вота на недоверие, стана ясно още на брифинга на "Позитано" 20.

Бурята Фандъкова направила София като Венеция, установи Паргов

Бурята Фандъкова направила София като Венеция, установи Паргов

Общинският съветник иска извънредна сесия на Столичния общински съвет

Европа се раздира от противоречия в момента, коментира лидерът на БСП за мигрантската криза. Нинова недоумява каква е позицията на България по тези въпроси. В края на месеца премиерът Бойко Борисов е присъства на среща на върха, на която ще се обсъжда темата. Затова соцводачът иска той да докладва в Народното събрание каква позиция ще защитава.

44 282 души са регистрирани у нас преди да стигнат в Европа. Ако мине предположението на германския вътрешен министър, тези хора трябва да бъдат върнати у нас.
Съгласен ли е Борисов с това, пита Корнелия Нинова. Към момента над 3 000 бежанци са ни върнати. Връщане на тези бежанци в страната, от която са дошли, отсече лидерът на червените. Става въпрос за икономическите мигранти, не за тези, които бягат от война.