Нападките на БСП нямат реални основания и са "преиграване" дирижирано от Нинова, обясни пред БНТ, председателят на парламентарната комисия по бюджет и финанси Менда Стоянова. 

"Ние бяхме на избори преди около една година. Отидохме тогава на избори, защото БСП поиска избори. Тогава и президентските избори бяха спечелени от Румен Радев, подкрепен от БСП и се създаде усещане, че конфигурацията на политическите сили в България се е променила и не е редно да управлява една партия - ГЕРБ, при променена конфигурация", коментира Стоянова.

Според нея Нинова се опитва да бъде на гребена на вълната, "опитва се да показва, че е алтернатива, че е остра опозиция, че генерално линията на развитие на България е сбъркана и тя ще я промени - това всъщност е нейния шанс да спечели едни следващи избори. Но преди да ги спечели, нейният шанс е да се задържи на лидерския пост в БСП и мисля, че това ползва тя", допълни Менда Стоянова

Нинова поведе първомайски марш срещу бедността
Обновена

Нинова поведе първомайски марш срещу бедността

Нинова към Борисов: Отивайте си заедно със задкулисието

"Ако не си от ГЕРБ - си мачкан, уволняван, гонен от работа. Българинът, обаче, вече надмогва страха, в който живее. Вчера на митинга за 1 май видяхме много работещи хора, бедни хора, които вече не издържат на това управление", коментира Георги Свиленски.

Най-важно е протестиращите хора да бъдат чути, българинът вече надмогва страха да си казва проблемите. "Хората, дошли вчера на митинг-шествието, бяха там, за да защитят правата си- да живеят, да работят, да останата в България", обясни той.

"Ние искаме избори и не искаме повече Борисов да управлява. Той за трети път показва, че не може. Не може един и същи човек три пъти да греши и отново да бъде министър-председател", допълни Свиленски. Според него ежедневно виждаме цензура, всеки ден има протести в София, но не виждам вечер отразяването във всички медии.

Дончев разгроми червените джедаи

Дончев разгроми червените джедаи

ГЕРБ оправят пътищата, за да се движат "дефилиращите" към митинга на БСП