Готови сме да регистрираме БСП за изборите за кметове. Временното служебно ръководство обаче мълчи, а сроковете текат. Притеснени сме от факта, че това поставя под риск участието на нашите кандидати. Това е заявила бившият лидер на БПС Корнелия Нинова, а самата позицията беше разпространена до медиите.

В съобщението се посочва, че срокът за подаването на документи за явяването на частичните местни избори, които са на 20 октомври, изтича днес - 4 септември. Затова и лидерът на БСП в оставка и упълномощените от нея Иван Ченчев и Георги Свиленски се обръщат с писмо до Националния съвет на БСП, в което заявяват, че са готови да подпишат и съвместно да внесат всички документи от името на БСП, "ако ни бъдат предоставени такива", понеже до този момента не са, отбелязва Корнелия Нинова.

Отговорността за неявяване на тези избори ще бъде на временното ръководство на партията. За регистрацията е необходимо съдебно удостоверение за актуално състояние на ПП "Тракия" и ПП "Екогласност", досегашните коалиционни партньори, с които БСП се яви на последните местни избори, завършва в съобщението си бившият лидер на БСП.

Припомняме, че на 28 август Корнелия Нинова упълномощи Иван Ченчев и Георги Свиленски да изпълняват нейните функции като председател на партията, като те регистрират БСП за изборите на 27 октомври. На 1 септември обаче Корнелия Нинова, Георги Свиленски, Крум Дончев и Иван Ченчев бяха изключени от БСП след заседание на Националния съвет за партията. 

Също така пленумът на БСП задължи Корнелия Нинова да подпише и пълномощно, с което Атанас Зафиров да представлява БСП, но тя отказа. 

Корнелия Нинова аут от БСП
Обновена

Корнелия Нинова аут от БСП

Заедно с нея са изключени още Георги Свиленски, Крум Дончев и Иван Ченчев