Напрежението между "Има такъв народ" и "Продължаваме промяната" е притеснително. Това заяви пред bTV лидерът на БСП, вицепремиер и министър на икономиката Корнелия Нинова.

Според нея основната причина са номинациите за управител на БНБ.

Нинова е на мнение, че партиите в коалицията е трябвало изначално да се обединят около една експертна кандидатура, а не да са партийно излъчени депутати. Споразумението държи коалицията и държим то да се спазва, подчерта тя и допълни, че БСП не спорят за постове и не се карат за пари и договори.

Нинова напомни, че една от червените линии за партията е да не предоставяме военна помощ на Украйна.

ПП: Коалицията само изглеждала разклатена, но не се клати

ПП: Коалицията само изглеждала разклатена, но не се клати

Изборът между двама за БНБ е напълно нормален, смята Михаил Камбарев

"Българското правителство и българският парламент не са взимали решение за износ на оръжие на боеприпаси. Вярвам, че това ще остане така, защото за нас това е червена линия. Имаме решение за подпомагане на Украйна само с хуманитарна помощ и го изпълняваме", изтъкна лидерът на социалистите.

По нейни думи "Възраждане" изключително много злоупотребяват с тази тема, поднасят невярна информация и това според Нинова е опасно.

Ако смятат, че ще направят партиен авторитет и ще си повишат доверието чрез тази позиция, то това е опасно за националната сигурност, предупреди тя.

Тя посочи, че ключови за БСП са темите за цените, инфлацията и доходите. За партията било важно да има определение за енергийно бедни, както и да се въведат водни помощи.

Райчев за коалицията - не мислят за стабилност, а за това кой е виновен

Райчев за коалицията - не мислят за стабилност, а за това кой е виновен

Оттеглянето на кандидатурата на Андрей Гюров за шеф на БНБ и отказа на ПП да подкрепи Каримански влошиха отношенията в коалицията