Четворната коалиция изглежда разклатена, но това са нормални процеси. Още в началото дойдохме с ясната заявка, че търсим най-големите експерти. Имаме двама кандидати (за БНБ), за които Народното събрание ще реши. Това не е разклащане, това е избор между двама човека.

Така коментира казуса около избора на гуверньор на БНБ, за който пост се борят Любомир Каримански от "Има такъв народ" и Андрей Гюров от "Продължаваме промяната" народният представител от ПП Михаил Камбарев.

Депутатът от управляващата политическа сила коментира и актуалното развитие на казуса - заплашителният СМС, който бил получил Каримански с призив да "не се занимава", ако не иска да "има последствия".

ДБ иска от коалицията ново име за шеф на БНБ

ДБ иска от коалицията ново име за шеф на БНБ

Призова за сваляне на напрежението в коалицията - един човек не може да я клати

"Това е недопустимо. Очакваме службите да си свършим работа. Това е, което очакваме - да живеем в една независима държава. И е недопустимо, независимо дали депутат или който и да е друг човек да получава СМС, който го заплашва за нещо", заяви Камбарев.

Абсурдни. Така пък окачестви съмненията, че зад заплахата може да стои техния представител, борещ се за поста Андрей Гюров.

ПП също така стоят твърдо зад своята кандидатура и нямат намерение да я оттеглят към момента, добави народният представител.

Петков съзря външна провокация в заплахата срещу Каримански

Петков съзря външна провокация в заплахата срещу Каримански

Абсурдно било да се подозира другият кандидат за БНБ и председател на парламентарната група на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров