Ляво-центристкият патриотичен блок не е идея, а изпитан успех. Това заяви лидерът на "БСП за България" Корнелия Нинова по БТВ.

По думите й проектът е успешна формула за обединение на единомишленици. Днес изпълнителното бюро на БСП прие шест конкретни мерки за продължаване на взаимодействието с 16 партии в левия, центристки и патриотичен спектър, с които си партнира на местните избори.

"Заедно с тези формации решихме да продължим с това сътрудничество и да го развием на национално ниво", каза тя.

Нинова разграничи БСП от новосформирания съюз. Партията ще остане отделен субект, а останалите ще създадат "мрежа."

БСП прие шест мерки за взаимодействие с 16 партии партньори

БСП прие шест мерки за взаимодействие с 16 партии партньори

Столетницата е упълномощена да изразява позиция от името на всички формации

"Ще направим обща политическа декларация за това какво заявяваме. Целта е да покрием България в общ съюз", допълни тя и каза, че първите теми, които ще се обсъждат ще са Бюджет 2024 и промените в Конституцията.

"Засилва се ролята на националния интерес. "Махалото" трябва да се спре по средата. Средата за нас е защита на българския национален интерес в рамките на ЕС. Най-важно е дали представляваш интереса на българските граждани", каза още Нинова.

Лидерът на БСП подчерта, че "Левицата" не е поканена в този съюз. По думите й на тези избори те са работили грубо срещу партията.

По отношение на Бюджет 2024, Корнелия Нинова коментира, че БСП е против него, защото в изготвянето му няма политика, а счетоводство.

"Наливат се едни пари, но липсва промяна на модела", допълни тя и даде пример, че 1 млрд. лв. допълнително за здравеопазването не променя нищо за обикновения пациент.

"Виждам в бюджета на Асен Василев някои мерки, които ние нямахме време да довършим. Тях ще ги подкрепим.", заключи Нинова.

Корнелия Нинова захапа ПП/ДБ, позволили пробива на Пеевски

Корнелия Нинова захапа ПП/ДБ, позволили пробива на Пеевски

БСП няма да подкрепи измененията в Конституцията