Корнелия Нинова не иска свикване на Националния съвет, явно се страхува от решенията, които днес ще бъдат взети. Това заяви преди днешния пленум Красимир Янков.

Днес вътрешната опозиция се събира на пленум. Вчера временният председател на партията призова заседание да не се провежда. Днешното заседание не се свиквало срещу някоя личност, а заради хилядите членове на партията, които очаквали БСП да не е блокирана. По думите на Янков заседанието е свикано съобразно партийния устав.

Партията трябва да има позиция за тази авантюра ВНС, каза той. Ако ИБ не смята, че трябва да се обсъди темата, то трябвало да му се иска оставката, по думите му. Трябва да бъде освободено ИБ, след като блокира работата на партията, категоричен е социалистът. За него има актуални теми, които няма как да бъдат пропуснати.

Членовете на партията искали тя да има позиция по важните теми. Освен това, по думите на Янков, изборът на лидер вече е компрометиран. Нямало избирателни списъци. Част от хората в партийната ЦИК са в кампанията на Корнелия Нинова, а те трябвало да бъдат безпристрастни.

Няма как този избор да се проведе честно, категоричен е той. Вотът щял да се проведе с картонени урни, които се разнасяли на ляво и на дясно. Конгресът в края на септември щял да се произнесе дали изборът е легитимен или не.

Валери Жаблянов обясни, че избирателни списъци за лидерския избор няма. Кампанията е опорочена, категоричен бе той. Социалистът зове за самоактивност от страна на всеки член на левицата. Виновни са част от ИБ и лидера, според него.

БСП си играе на пленуми

БСП си играе на пленуми

Владимир Москов моли съпартийците си утре да няма пленум

За президента на ПЕС Сергей Станишев е необяснимо защо, след като всичко ври и кипи, ръководството отказва с месеци да свика заседание на пленума. Затова се налага Националният съвет да се самоорганизира, обясни той.

За него партията трябва да има позиция. Станишев е срещу промяна в Конституцията. Конституцията ни е добра, проблемът е, че тя не се спазва, категоричен бе президентът на ПЕС. С идеите за ремонт на основния закон ГЕРБ се опитвали да печелят време. Левицата трябвала да има и политически поведение за случващото се в обществото.

Той също се опасява за избора на лидер. Не били ясни избирателните списъци, не са ясни и изборните секции. За него се подготвя служебен избор на председател на БСП.

БСП е срещу опита за конституционна подмяна от страна на управляващите, заяви и Янаки Стоилов. Главната тема днес трябва да бъде това, което засяга ситуацията в страната, според него и затова левицата трябва да има категорична позиция.

Михаил Миков пък подкрепи решението на видинската организация да забрани на депутата Филип Попов да заема постове една година. Пет години не идва на заседание, на нищо, каза социалистът. Видинските червени взели справедливо решение. Според него Попов разбивал БСП. Попитан дали трябва да бъде изключен от ИБ и от ръководството на групата, Миков каза: "Уставът това повелява".

БСП няма да подкрепи проекта за нова Конституция, категорична Нинова

БСП няма да подкрепи проекта за нова Конституция, категорична Нинова

Според соцлидера това правителство е изчерпано