Лидерът на БСП Корнелия Нинова упражни правото си на вот на местните избори в столичното 25 Основно училище "Петър Берон" в квартал "Красно село".

Пред журналисти Нинова обясни, че е гласувала за промяна на досегашния модел на управление, за прозрачност, за парите на софиянци да служат за по-чист въздух и да няма презастрояване в София. Тя вижда по избирателната активност, че решението за отмяна на машинното гласуване не е повлияло на изборния процес.

Важно е да е прозрачен и честен изборът, но обръщам внимание, че има видеонаблюдение, ако някои си мисли да прави поправки на бюлетините, предупреди Нинова. Довечера трябва да се опази истинността на вота. Хората трябва да изберат промяната, призова соцводачът.

Според Нинова няма данни за груби нарушения на изборния процес и няма основания за касиране на вота. Тя очаква проблемът с машините да не свърши днес с местните избори.

По отношение доклада на ДАНС за "Кодгейт", Нинова уточни, че е чела доклада и ЦИК си взели тяхното решение - да отменят машинното гласуване. Ще се изчака Върховният административен съд да се произнесе, каза още Нинова.

Местни избори 2023
на живо

Местни избори 2023

В някои СИК урните се препълниха, в други - останаха празни