Премиерът Бойко Борисов и ГЕРБ поставиха България на колене пред 5 големи търговски вериги. Това е изтъкнала председателката на БСП Корнелия Нинова на среща с граждани във Велико Търново.

Според нея правителството дава открит урок за антиикономическа, антиевропейска политика и липса на държавност, след като земеделският министър Румен Порожанов е отишъл при търговските вериги да ги помоли да не покачват цената на хляба.

Порожанов говори с търговските вериги, за да не поскъпва хлябът

Порожанов говори с търговските вериги, за да не поскъпва хлябът

Нямало чума в стадото на баба Дора, което бе евтаназирано

Нинова е подчертала, че в ръцете на управляващите са всички механизми за влияние на шоковото поскъпване на цените на хляба - намаляване на ДДС, сезиране на КЗК. По думите ѝ, комисията трябва да попита веригите защо натискат българските производители да продават продукцията си под себестойност.

"Малкият и средният бизнес е пропищял от извиването на ръце от страна на търговските вериги - да продава под себестойност, да плащат услуги, които не им се предоставят. Докъде докара Борисов България? Вместо да изправят държавата срещу този проблем и да се справят с него, те отиват да се молят на колене", коментирала Корнелия Нинова.

Председателят на БСП цитирала думите на Борисов, че "олигарсите, ако не искат да им взимаме ролсройсите, да спазват законите", като припомнила първия мандат на Борисов, когато са обикаляли с хеликоптери и са снимали палатите на митничари, на олигарси и са обещавали да им ги приберат като незаконно придобити.

Вълчо Арабаджиев влиза в ареста

Вълчо Арабаджиев влиза в ареста

Съдът отмени наложената от първа инстанция мярка "парична гаранция"

"Палатите още са си там и онези хора си живеят в тях. Така и сега - докато с едната ръка прибира ролсройсите, с другата ръка на същите хора им наливат милиони от нашите пари", посочила още тя.

Лидерът на БСП попитала кое правителство е наляло пари в хотелите на Ветко Арабаджиев, на който сега му прибират ролсройсите, за да спят там всички европейски делегации, а също е наляло на Миню Стайков стотици хиляди пак по време на Европредседателството, за да снабдява с ракия за гостите от Европа.

"С кои очи сега ще погледнат тези европейски лидери и ще им кажат, че са спали, яли и пили от такива хора, които сега ги прибират за престъпления", попита Корнелия Нинова.