БСП иска КСНС от държавния глава Румен Радев по темите демографска криза и бедност, а държавният глава е приел това предложение, но денят на свикване на съвета ще бъде посочен от Радев. Все още няма решение за дата. Това стана ясно от изявлението на лидера на БСП Корнелия Нинова след консултациите при президента.

БСП няма да отстъпи от предизборните си обещания, увери тя и остава категорично в опозиция. Ще бъдат внесени предложения за законови промени, с които на 100% изпълнявали предизборните им ангажименти.

В коалицията между ГЕРБ и ОП Нинова вижда именно отстъпление от обещанията пред избирателите на двете формации. Лидерът на БСП отново прогнозира, че няма да има увеличение на пенсии и доходи. Корнелия Нинова е смутена от последната статистика на НСИ - 2,5 милиона българи живеят в лишения. 

Поставихме сериозно темата бедност и доходи, посочи Нинова, но допълни, че ще подкрепят и ще търсят национално съгласие по темите национална сигурност и председателство на ЕС.

С държавния глава са обсъдени и редица други теми стана ясно на брифинга. Не е повдиган въпросът за участие на Деница Златева в кабинет на ГЕРБ. Червените няма да участват в голяма коалиция с ГЕРБ. Това означавало и соцкадри да не влизат във властта на кабинет Борисов 3, обясни Нинова.
Златева е и част от ръководството на столетницата и затова не било редно да влиза в управление, нищо че лидерът на ГЕРБ я иска.

Нинова увери, че БСП няма да се разцепи след подадената оставка на Георги Гергов. Лидерът заяви, че не споделя обаче оценката на Георги Гергов, че това е активно мероприятие за новия кабинет.

Тя отклони въпроси за напрежението вътре в БСП след скандала с бизнесмена Сашо Дончев и главния прокурор Сотир Цацаров с аргумент, че не е мястото да се обсъждат такива неща.