Кой е Кирил Добрев, че да го коментирам. Така лидерът на БСП Корнелия Нинова отговори на критиките на изключения от столетницата от тази сутрин.

Конгрес ще има през ноември, обясни тя като каза, че само Конгресът може да промени устава на партията. На вътрешни избори през октомври партията пък ще избере своя лидер. Така нямало как да се промени устава преди вота на левите, за да може Нинова да остане лидер на партията.

Социалистката е изумена, че Кирил Добрев не познава устава и правилата в партията, а е бил неин заместник.

Левите започнаха подготовката за евроизборите и днес на пленума са дали оценката си за управлението. Управлява ни най-антиевропейското правителство, което сме имали, обясни Нинова.

За пример тя посочи частичното ни приемане в Шенген и днешните думи на премиера Николай Денков, че и Еврозоната може да ни приеме в средата на 2025. Кабинетът се провалял в собствените си заложени цели. БСП, по думите на червения водач, е бил проевропейската партия, която винаги е защитавала националния интерес. Освен тези избори партия ще избира нов лидер и лидери по места.

От февруари местните структури започват номинациите за евродепутати. През април ще е ясна листата и платформата на партията за евровота. След успеха на вота през май, както очаква Нинова, започва подготовката за вътрешния вот.

В СОС червените няма да правят коалиции нито с ГЕРБ, нито с ПП-ДБ, е решил пленумът.

БСП се готви за евровота
Обновена

БСП се готви за евровота

През април листата ще е подредена