Лидерът на БСП Корнелия Нинова вижда своя опонент - Бойко Борисов, как тръгва по нейния път. Само че е много закъснял, заяви Нинова в студиото на БТВ.

Тя обясни, че Борисов в момента налага мандатност на кандидат-кметовете си, за да може партията му да се обновява.

Аз направих това преди три години, посочи Нинова и допълни, че тя е стигнала докрай за разлика от Борисов, който не посяга на своя манат. Корнелия Нинова даде пример със своите промени, които ограничават мандатите на председателя на партията. Борисов обаче не стига докрай, заяви Нинова и оцени това като недобро дори и за ГЕРБ.

Резултите на БСП за местните избори са добри. Победихме в 62 общини, похвали се соцводачът. Изборите за социалистите бяха трудни, но червените отчитат добър резултат с добри програми и силни кандидати. БСП ще иска допълнително броене на гласовете в Шумен.

БСП нямат законово право да искат касиране на изборите в София

БСП нямат законово право да искат касиране на изборите в София

Според Христо Проданов целият протестен вот е част от победата на БСП

Във връзка с купуването на гласове по време на местните избори според Нинова, за да се купуват гласове, трябва да имаш ресурс, а той е в управляващата партия. Ние се изправихме с един лев субсидия срещу милионите на властта, атакува Нинова управляващите. Направихме красива кампания и да те обвинят, че купуваш гласове е подигравка, категорична беше соцводачката.

Според нея купуване на гласове винаги има, но въпросът е дали ще излезе висока избирателна активност. По отношение на обвиненията на премиера Бойко Борисов, че БСП ги няма в София, Нинова запита министър-председателя къде са управляващите в Ямбол, в Благоевград, в Банско. "Знам къде ги боли", подчерта Нинова и се похвали, че социалистите са в тенденция на повишаване на доверието.

ГЕРБ ерозира в местната власт, промяната е необратима, доволна Нинова

ГЕРБ ерозира в местната власт, промяната е необратима, доволна Нинова

Левицата дава подкрепа на Манолова за касиране на вота

"Премиерът Бойко Борисов го е яд, че градската десница се обедини срещу модела на управление в България. Изпуска си нервите, говори обиди и така не се прави политика. Това показва страх, безсилие и яд", констатира Нинова.

По думите й пътят за червените е верен, трябва да продължат напред, за да променят България. Тя е сигурна, че промяната на страната ще стане някой ден.

На въпрос, ако Мая Манолова беше спечелила местните избори, дали БСП щяха да кажат, че това е тяхна победа, Нинова отбеляза, че ако Манолова беше победила, щяла да каже, че всички, които са поискали промяната, са победили.

Тя се чула с бившия омбудсман и я поздравила за добрия резултат на изборите. Соцводачката не е разговаряла с бившия национален обществен защиник за нейните бъдещи планове и заяви, че каквото реши, нека това да направи.

По отношение на бюджета за следващата година Нинова нападна ГЕРБ, че не предлага нищо различно.

Борисов отчете: Връщаме се към нормалността и вече не е скучно

Борисов отчете: Връщаме се към нормалността и вече не е скучно

Дори и там, където ГЕРБ губят - Благоевград, Русе, партията е първа политическа сила