Уважавам държавността и институциите в България. Това заяви вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова от трибуната на Народното събрание, искайки думата за изявление пред депутатите. Тя сподели, че е обещала да предостави данни пред депутатите за проверките в ДКК. Няма да видите данни от проверките обаче, каза вицепремиерът, тъй като й е отказано да й се предостави докладът.

Трима от петимата членове на ДКК са на БСП

Трима от петимата членове на ДКК са на БСП

Корнелия Нинова: Нито се притесняваме, нито се срамуваме от това

На мен ми се забранява да говоря, заяви Нинова. Всяко изречение от доклада на Сметната палата е състав на престъпление, по думите й, но целият доклад е засекретен и предаден на прокуратурата, по думите й. Всички тук сме се клели, че борбата с корупцията ни е абсолютен приоритет, подчерта министърът на икономиката. В ДКК е заровена най-голямата корупция, според Нинова.

Рокади на директори и представляващи в ДКК
Обновена

Рокади на директори и представляващи в ДКК

Назначеният само преди месец остава в Съвета на директорите

Обещах ви, че ще се справим с ДКК, допълни тя и изрази съжалението си, че не може да изпълни обещанието си пред депутатите. Като министър нямам ход, сподели още икономическият министър. В същия доклад й се дават препоръки да вземе мерки. Ако не го изпълни, ще носи наказателна отговорност за безстопанственост. Ако го изпълни, излиза че е нарушила закона, тъй като е секретен. Искаме истината, нищо повече, подчерта Корнелия Нинова и поиска депутатите да намерят начин да разсекретят доклада и да се реши този казус.