ИБ на БСП подготви предложението на партията за водачи на листата до Националния съвет. Водачите трябва да бъдат одобрени от пленума. Новината съобщи лидерът Корнелия Нинова.

Почти 2/3 от водачите са специалисти в сферата на икономиката, правото, медицината, инженери. Областните структури ще подредят листите надолу. Корнелия Нинова ще води листата в Пловдив.

Левицата поздравява президента и Илияна Йотова за решението им да се борят за втори мандат. Знаех за изявлението на президента Радев предварително, обяви соцводачът. Това изявление беше необходимо точно в този момент, подчерта Нинова. Така Радев опровергал спекулациите, че ще прави своя партия. Това е честна и открита позиция на президента, по думите ѝ. Тя е доволна, че Радев е заявил борба срещу безпринципните договорки и задкулисието.

Радев се кандидатира за втори мандат
Обновена

Радев се кандидатира за втори мандат

Това съобщи той по време на годишния си отчет

Левицата, по думите на лидера на БСП, отдавна води такива битки. Партията водила битка от изчистване на партията от договорките и задкулисието.

Властта трябва да се дава на гражданите, изтъкна Корнелия Нинова. Партията в този мандат вадила на показ лобистките закони на управляващите. Социалистите са верни на заявките, дадени от президента Румен Радев в годишния му отчет.

За скандала с ОЛАФ, тя смята, че това е правен въпрос и партията няма да се меси в работата на прокуратурата.

Веднага след изборите БСП ще задвижи процедурата, с която да реши дали ще подкрепи Румен Радев за втори мандат.

Заявката на Радев за втори мандат намалява неопределеността в българската политика

Заявката на Радев за втори мандат намалява неопределеността в българската политика

Това мнение изрази полотологът Боян Балев