Едно голямо нищо. Това според ИТН е било секретното изслушване на вътрешния министър Калин Стоянов в пленарна зала. То продължи близо 3 часа.

Станислав Балабанов пред медиите в Партийния дом сподели, че доста притеснително нещо витае в публичното пространство, а именно че Кирил Петков е натискал Калин Стоянов неговият заместник Кирил Ценкин да отговаря за провеждането на изборите. Ценкин е приятел на бащата на Петков според ИТН, а беше и гард на Петков като премиер, при това лично избран от съпредседателя на ПП. От ИТН припомниха и сблъсъка между Петков и президента Ценкин да оглави НСО. Според Радев обаче той не отговарял на изискванията на закона да оглави службата. Това, което ние научихме, е доста притеснително, каза Балабанов.

Тошко Йорданов пък сподели, че даже и да искал да изнесе класифицирана информация, не може, защото не са получили никакви отговори. Той не знае дали оставката на главния секретар има общо с акцията в Митниците. Йорданов обаче смята, че бързата оставка не е случайна. От ИТН припомниха записа от заседание на ПП, че изборите трябва да се правят с тяхно МВР. Йорданов си спомни за съвместното управление с ПП и сподели, че за Кирил Петков службите са бухалка.

Калин Стоянов се оплака от натиск от Кирил Петков

Калин Стоянов се оплака от натиск от Кирил Петков

Един от случаите бил покрай местните избори