Няма данни да бъдат заложени сега всички политики в бюджет 2022 г. През юли 2022 г. може да бъде направена евентуална нова актуализация на бюджета, включваща резултатите от анализите на другите групи и съобразена с препоръките на останалите партии.

Около това се обединиха "Продължаваме промяната", БСП, ДБ и ИТН по време на дискусията за съставяне на коалиционно споразумение по темата "Финанси".

"Който почивал - почивал, който актуализирал - актуализирал", отсече Любомир Каримански от ИТН за евентуалната актуализация на бюджета през юли 2022 г.

Асен Василев предлага помощите за деца и млади семейства да си минат по реда на социалната комисия и да влязат в актуализацията на бюджета. Осигуряването на безплатните яслите и детски градини също трябва да мине през ресорната комисия. Пенсионната система също трябва да мине през Комисията по социална политика в Народното събрание.

Кирил Петков очаква най-тежките си години, бюджет 2022 г. след Нова година

Кирил Петков очаква най-тежките си години, бюджет 2022 г. след Нова година

Министерството на финансите ще трябва да отмени коледната ваканция на депутатите

Ето върху още по кои теми партии си стиснаха ръцете:

Партиите се съгласиха бюджетният дефицит да бъде в размер от 3.5 до 4.5%.

За намаляване на ДДС върху храните от 20 на 9% - да се направи първо анализ на самото ДДС.

Увеличението на минималната работна заплата да стане не по-малко от 700 лв. - за бюджет 2023 г. да се фиксира процент и да се синхронизира с европейската директива.

Партиите казват за какво трябват пари, ПП плаща

Партиите казват за какво трябват пари, ПП плаща

Преговорите на ПП с ИТН, БСП и ДБ продължават с темата "Финанси"

Разработване и финансово осигуряване на план за капиталова подкрепа на българския бизнес решиха още партиите по време на дискусията на тема "Финанси".

Финансовата децентрализация за общините да остане обект на анализ със самите общини колко процентни пункта да получат. Партиите не успяха да достигнат до консенсус по тази тема, а си поставиха срок да стигне до решение в бюджета за 2023 г. да има модел за финансовата децентрализация, от който всички са доволни, еднакво недоволни и по предварително зададени критерий.

Партиите се разбраха още за създаване на работна група за данъка върху даренията, меценатство и спонсорство.