От "Нова Република" представиха и третата част от своята предизборна платформа, наречена с име, което е препратка към епизод IV на "Междузвездни войни", а именно "Нова надежда".

Централна тема в тази програма е човекът, с неговите неотменими права и стремеж към благоденствие, съобщиха от пресофиса на партията.

Радан Кънев разкри, че Борисов глади чаршафите за политическата сватба

Радан Кънев разкри, че Борисов глади чаршафите за политическата сватба

Той знае и името на тайната госпожица

Основните насоки в "Нова надежда" са християнските ценности и етика, култура, родолюбие, семейни ценности и мерки срещу демографската криза, здравеопазване и социални политики, уточниха от централата.

Ивайло Цветков представи християнската ценностна ориентация, изтъквайки, че вярваме не само в Бог, но и в онези автентични думи на Левски: "една демократска република, един храм на истината и правата свобода".

Иван Иванов, който е водач на листата във Велико Търново и зам.-председател на 43 парламент, изложи някои основни намерения в областта на културата, сред които намаляване на ДДС за книгоиздаването на 9%.

"Обединени Реформатори" се присъединиха към "Нова Република"

"Обединени Реформатори" се присъединиха към "Нова Република"

Десницата щяла да обединена на тези избори според Радан Кънев

Борис Станимиров пък обеща и въвеждане на "Ден на българското знаме" - форма на просветен патриотизъм. Той предвиди още, че могат да издействат пълната отмяна на ДДС върху бебешки храни и стоки.

Марта Георгиева представи програмата "Грижа за животните", която е за създаване на зоополиция, която да следи за хуманното отношение към животните.