Във връзка с пакета "Мобилност 1", евродепутатът Андрей Новаков коментира, че ако бъде приет по този начин, нашите превозвачи биха издържали най-много 6 месеца.

"Повечето от нашите сънародници разполагат с нови камиони със съвремении сателитни системи, които позволяват да се избират най-добрите маршрути и така да се пестят време и средства. Те могат да предлагат на своите клиенти по-ниски цени на предлаганите услуги и са абсолютно конкурентноспособни на европейските си колеги", обясни Новаков.

Той се ангажира, ако все пак пакетът "Мобилност" бъде прокаран, той и неговите колеги да направят всичко възможно да бъде по-мекият вариант, да няма връщане на камиона и водача на всеки 4 седмици, както и да бъдат увеличени дните за вътрешни курсове на повече от три.

Евродепутатът подчерта, че и през следващия програмен период ще продължи безвъзмездното финансиране по програми за България, като то трябва да се запази на 85%.

С предимство ще бъдат обезлюдените райони и се очаква през този период страната ни да получи 18 милиарда лева.

Борисов призова за мобилизация на българската позиция по пакета Макрон

Борисов призова за мобилизация на българската позиция по пакета Макрон

Надява се всичките ни евродепутати да са в ЕП и да гласуват

"През последните пет години с колегите ми в делегацията на ГЕРБ в Европарламента положихме всички усилия да променим за добро ежедневието на европейските граждани и да направим Европа по-добро място за бизнес. Вярвам, че ЕС е мястото, където българският бизнес може да се развива най-добре и именно предприемачите са тези, които печелят най-много от членството ни в ЕС. По-ниски такси за преводи в евро, над 900 млн. лева по плана "Юнкер" за малкия и среден бизнес, подобряване на образованието и уменията на младите българи - това са част от успехите ми през този мандат като част екипа на ГЕРБ и ЕНП", обяснява евродепутатът Ева Майдел.

Според евродепутата Асим Адемов от всички 17 представители на България в Европейския парламент, от ГЕРБ/ЕНП са най-сплотени и представят страната ни по най-достоен начин, като винаги намират крехкия баланс между това да са солидарни с решенията на ЕНП, но и да защитава българския национален интерес.

Адемов похвали българското правителство начело с премиера за успехите, които то постига. Той цитира и Манфрет Вебер, според когато Борисов е абсолютен авторитет и един от най-силните лидери в ЕНП.

32.4 млн. лв. отиват за подготовка и организация на евроизборите

32.4 млн. лв. отиват за подготовка и организация на евроизборите

Дончев ще отговаря за организацията евровота

Според евродепутата Владимир Уручев образованието трябва да бъде абсолютен приоритет за страната ни, защото добре образованите нации са богатите нации.

"Затова е изключително важно да се провеждат кампании и дори децата в училище да изучават предприемачество, за да могат един ден да се реализират успешно в бизнеса", коментира той.

Уручев обясни, че към този момент страната ни продължава да разчита на въглищните централи. 60% от електроенергията се произвежда от ТЕЦ. Освен това голяма част от централите на твърдо гориво не отговарят на европейските норми и ще спрат да функционират след 2025 г. дори като студен резерв.

"Предстои да се вземат трудни решения, но крайната цел е България да не се превърне от износител във вносител на електроенергия", коментира Уручев.

Държавният ТЕЦ „Марица“ натрупал дълг от близо 1 милиард лева

Държавният ТЕЦ „Марица“ натрупал дълг от близо 1 милиард лева

Подобни централи са гръбнакът на нашата електроенергийна система, каза Петкова